Tuin

huis VERBORGEN FRANKRIJK

TUIN

2 overdekte terrassen 

 

Tuin

 

Dankzij de twee overdekte terrassen kan je hier altijd buiten zijn

 

 

De tuin loopt glooiend af de vallei in. De auto wordt 'boven' het huis geparkeerd op een goed geplaveide parkeerplaats. Vanaf hier het hekje door en via de zijtuin sta je voor de voordeur. Hier is ook het eerste overdekte terras, tegen het huis aan.

 

De tuin loopt verder naar beneden en 'onder' het huis ligt het tweede overdekte terras, dat aan de valleikant open is, met een mooi uitzicht in het groen naar beneden. De houten wanden van dit terras kunnen naar keuze dicht - voor meer beschutting- of open gezet worden. Op de terrassen staan een ronde eettafel met stoelen en een salonset met een 2-persoons bankje en 2 losse fauteuils om lekker te luieren. 

Kind- en diervriendelijk

 

De tuin is volledig omheind, dus kinderen en viervoeters kunnen los.

 

Notenboom

 

De grote notenboom doet het goed. Elk jaar groeien de walnoten aan de boom, maar de eerste maanden blijven ook deze noten verborgen in het groen: de vruchten groeien in een dikke groene schil. Begin oktober kan er geoogst worden. De rijpe walnoten vallen uit de boom en moeten dan direct van de grond en uit de schil gehaald worden, die dan bruin geworden is. Laat ze niet te lang liggen, want dan rotten ze razendsnel in de schil. Gedurende 3 - 4 weken blijven de noten vallen en kan er geraapt worden. De walnoeten moeten vervolgens nog wel 3 weken goed te drogen gelegd worden. En dan:

 

kraken maar!

  

Het deel van de tuin waar de notenboom loopt naar een lager en vlak gedeelte van de tuin. Hier hebben wij een klein 'boomggardje' geplant met vier verschillende fruitboompjes: een appelboom, een pereboom, een kersenboom en een pruimeboom. De tuin eindigt aan de rand met een klein beekje. Dat is vrij toegankelijk, maar voor de veiligheid is dat achterste deel afgezet met een hekje, zodat kinderen en honden er niet zomaar in kunnen lopen.

 

Verborgen Frankrijk, verborgen in het groen

 

Misschien wel het best bewaarde geheim van Frankrijk

Zet de grote houten poorten rondom eenvoudig open of dicht

 

Zoek beschutting of vind verkoeling onder de overdekte terrassen