Er op uit

huis VERBORGEN FRANKRIJK

ER OP UIT

De omgeving verkennen

 

Er op uit

 

Uitgestrekte en ongerepte natuur, groener dan groen. Eeuwenoude dorpjes en stadjes, authentiek Frans. Ontdek het echte Frankrijk, verborgen in de mooie Dordogne en de naastgelegen Charente.

 

 

Naar het zwemmeer met zandstrandje op 10 minuten rijden van het huis. Streekmarkten bezoeken in de buurt. Bijna elke zondag is er wel een rommelmarkt in de omgeving, het hele jaar door. Of spontaan  aanschuiven bij een dorpsmaaltijd en genieten van moules-frites en een hele fles wijn voor 6 euro. Of gewoon op de bonnefooi rondtouren  en de mooie streek ontdekken. Ga op ontdekkingsreis en ontdek de geheimen van Verborgen Frankrijk.

BRANTOME

 

Het eeuwenoude Brantome wordt wel het "Venetie van de Dordogne" genoemd. Dit komt omdat het mooie stadje op een eilandje ligt, omgeven door water en stenen loopbruggen. Een romantisch stadje, een half uur rijden van het huis. Bezoek hier elke woensdag en vrijdag een grote streekmarkt.of ga uit eten in één van de restaurantjes. 

 

ROMMELMARKT

 

Bijna elke zondag is er wel ergens een rommelmarkt in de buurt. In Frankrijk heet dat een 'Vide Grenier" (vertaald: 'de zolder leeghalen') of 'brocante'. Soms in een dorpje vlakbij, soms een half uur rijden, maar de rit is altijd de moeite waard. Omdat je voor een paar euro iets moois op de kop tikt, of vanwege de altijd mooie rit ernaar toe door de verbazingwekkende natuur van de Dordogne. 

 

Rommelmarkten afstruinen 

 

Zoeken naar verborgen schatten

Bestel een fles wijn voor 6 euro 

 

Schuif aan bij een dorpsmaaltijd

CHARENTE

 

Het dichtsbijziijnde dorp is Javerlhac. Hier zijn maar liefst 3 warme bakkers, een slagerij, een 'Bar Tabac' met een terras, goed voor een drankje of een eenvoudige maar warme lunch. Er is ook een kleine supermarkt met alles wat je nodig hebt. Vanuit Javerlhac duik je linksaf de Dordogne in, met zijn heuvelachtige natuur en bosrijke omgeving. Ga je rechtsaf, dan rij je na ongeveer 10 kilometer de Charente in. Een ander authentiek departement met een heel eigen sfeer en karakter. Dat merk je alleen al aan het landschap: als je de Charente inrijdt dan lijkt het wel alsof het landschap zich 'opent'. Een mooie gewaarwording.

De Charente is vlakbij

 

Het lijkt of het landschap zich opent

ANGOULEME

 

Angouleme is de dichtsbijzijnde stad in de Charente, op 40 minuten rijden van het huis. De stad laat zich gemakkelijk verkennen. Parkeer de auto in de één van de duidelijk aangegeven parkeergarages in het centrum. Alle garage's komen uit op de centrale boulevard die dwars door het stadje loopt. Hierlangs vind je veel winkels van alle grote merken. Angouleme is op een heuvel gebouwd. Het oudste deel van de stad ligt bovenop de heuvel. Hier is een oude wijk met slingerende straatjes en veel restaurants en terrassen. 's Avonds kan je hier goed uit eten gaan.

ZWEMMEER

 

Slechts 10 minuten rijden van het huis is een groot zwemmeer in Saint Estephe. Met een fijn zandstrand. Hier is het leuk voor alle leeftijden. Een ondiep deel van het water is afgezet voor de allerkleinsten. Zomers liggen er kano's die gratis gebruikt kunnen worden. Er loopt een wandelpad om het hele meer. Zomers kan het druk zijn, maar er is volop (gratis) parkeergelegenheid.  

Zwemmeer vlakbij

 

Naar het strand!